Design Workshops

simon-says-design-workshopsVi laver hands-on brætspildesign-workshops for alle aldersgrupper.

En workshop kan vare et par dage eller op til 2-3 uger afhængig af tidsramme, faciliteter og læringsniveau.

Et typisk workshopforløb vil byde på følgende elementer:

  • Oplæg om spil og spildesign: Hvad er spil, hvordan analyserer man spil og hvad er godt design?
  • Oplæg om udviklingsprocessen: Hvor starter man, hvordan tester man sit spil, hvordan griber man problemer an og nytænker sit design, hvis man rammer en blindgyde?
  • Praktiske design-øvelser: Vi ‘hacker’ gamle kendinge som Matador og Ludo, laver nye regler og re-tematiserer spillet (Zombie-Ludo, Conan Barbaren-Matador!).
  • Inspiration: I prøver forskellige, banebrydende spil, analyserer dem og lærer, hvordan de er skruet sammen med henblik på at hente inspiration til jeres egne designs.
  • Lav jeres eget spil! I bliver hurtigt sat i gang med at arbejde på jeres egne spil. I bliver ført gennem brainstorming- og konceptfasen over spiltests, justeringer og tweaks til endelig produktion og fremvisning af jeres færdige prototype (for medstuderende eller kolleger).
  • Håndværksmæssig viden: Lær at bruge en laserskærer, få undervisning i Photoshop og Illustrator, så du kan lave dine egne kort, brikker, spilleplade og andet tilbehør.

ruc-spilworkshop-62Spildesign trækker på mange forskellige vidensområder og er en meget lærerig proces. Deltagerne lærer at tænke brugerorienteret, at skelne delelementer fra helheden i et æstetisk, interaktivt produkt og for en forståelse for historiefortælling og hvordan man skaber en særlig oplevelse gennem spilmekaniske principper.

Læringsspil

er en særlig genre, hvor spillet er et middel til at oplyse, påvirke, demonstrere en proces eller give spillerne en specifik viden. Simon Says laver læringsspil-workshops, hvor yderligere elementer indgår:

  • Oplæg om læring og spil: Hvad er læring, hvilke forskellige måder at lære på findes der, hvad er udfordringerne, når man både skal designe spil der både er underholdende og lærerige – og hvad vil det i det hele taget sige, at noget er ‘sjovt’?
  • Læringsspil til inspiration: Vi prøver forskellige læringsspil og ser på, hvordan de opnår deres læringsmål.

Urban Games

Workshoppen kan også have urban games som område. Her fokuseres på spil og lege, hvor deltagerne bruger kroppen og rummet omkring omkring sig, fx alternative sportsgrene, skattejagt eller tagfat-lege i byrummet eller brætspils-agtige designs i kæmpeformat.